lunes, 10 de octubre de 2011

DARRER CONGRÉS DE LA SOCIETAT FRANCESA LYON SETEMBRE 2011




Em quedo amb una idea que van emfatitzar diferents ponents que per a mi i els meus companys del FISIO TEAM de l'Hospital és coneguda, però no per això menys important, ja que hi ha molta gent que no ho té clar. Que és la següent:


"Els músculs depressors o abaixadors (múscula aductors i rotadors interns: pectoral major, rodo major i dorsal ample) NO PODEN SER DEPRESSORS DEL CAP HUMERAL SOLAMENT EN CADENA CINÈTICA TANCADA (CCC). I aquesta situació no correspon al funcionament de l'extremitat superior, i també en aquesta situació és necessari que el cap humeral estigui perfectament contingut pel manegot. Si aquesta condició no es cumpleix el cap humeral puja o ascendeix i comprimeix el manegot dels rotadors"


La idea que el treball dels abaixadors llargs permetia d'oposar-se a l'ascens del cap humeral prové d'un estudi de Revel que ho deduia i aquesta idea dintre del petit món de la fisioteràpia se'n parla des de fa més de 20 anys।


TOTES les publicacions de la literatura internacional convergeixen en mostrar que el SUBSCAPULAR i l'INFRASPINOS són els que s'oposen a l'ascens del cap humeral.


Pert sort ja el 1992 Péninou representant l'equip de l'EFOM explica clarament l'EFECTE NEFAST dels músculs abaixadors, però sense dir explicitament que NO S'HAN DE TREBALLAR.


Actualment podem dir que sembla que si que s'explicita i es té clar que NO S'HAN DE TREBALLAR els músculs abaixadors.


Bibliografia

Marc T. Coiffe des rotateurs: De la rééducation des abaisseurs au concept global de l'épaule (CGE). Kinésithérapie KS nº492- Octobre 2008 61-63

1 comentario:

  1. FELICITATS PEL BLOG!

    Esperem poder trobar informació actualitzda sobre fisiopatologia i abordatge terapèutic de l'espatlla, tant dels congressos als que assisteixes com de la ciència que trobes.

    Es una oportunitat que tenim per a continuar aprenent! Gràcies!

    Salutacions de Enfoquebiopsicosocial

    HEM OBERT UN FORO PER COMUNICAR-NOS TOTS, APORTAR INFORMACIÓ, RESPOSTES, DUPTES... Estàs invitat!

    ResponderEliminar