sábado, 12 de noviembre de 2011

JORNADA D’ACTUALITZACIÓ DE LES FRACTURES D’HÚMER


El format d’aquesta Jornada és l’ideal per aprofundir en un tema en concret, en aquest cas el de les Fractures de l’extrem proximal de l’Húmer. Pel matí un programa teòric repassant l’anatomia, l’evolució en el tractament i la classificació de les fractures, les vies d’abordatge, els diferents tipus d’osteosíntesis (Humerus Block, placa Philos en obert i en MIPO i l’enclavat Multiloc), pròtesis (Clàssica i Invertida) i el Tractament de Fisioteràpia emfatitzant en cada cas les seves particularitats.


Per la tarda demostracions pràctiques amb cadàvers i pràctiques dels cirurgians.

Va ser una Jornada molt enriquidora i a més vaig tenir l’oportunitat de conèixer al cirurgià Dr. Franz Kralinger una persona molt accessible i amable. Em quedo amb dues perles d’aquesta Jornada:


La conversa que vam tenir amb el Franz i els meus companys fisioterapeutes del Servei, que ens va dir les següents paraules:

“Hi ha 3 coses molt importants quan s’ha de resoldre una fractura de l’húmer: el cirurgià que realitza la intervenció, el pacient i la seva voluntat de curar-se i el fisioterapeuta i el seu saber fer al realitzar el tractament”

I les paraules del Dr. Marià Jorba en la seva ponència:

“Una bona intervenció quirúrgica necessita d’un bon tractament de fisioteràpia quasi podríem dir l’èxit es basa en un 50% de la intervenció, 50% de la recuperació. I una intervenció no massa satisfactòria amb un bon tractament de fisioteràpia pot obtenir un resultats força reeixits”


Aprofito per repetir el que vaig dir al començar la meva exposició: Agrair al Dr. Jorba i al Dr. Aragón la seva invitació a que participéssim els fisioterapeutes en aquesta Jornada. Aquest fet no és nou en el nostre Servei de COT, que confien molt en el Servei de Fisioteràpia. Però crec que amb lo important que és tal com diu el Dr. Kralinger i la resta de doctors el tractament de fisioteràpia, cal que en les Jornades i congressos que es facin hi siguin presents tant els fisioterapeutes com els cirurgians, d’aquesta manera en sortirem tots ben parats i de ben segur que obtindrem més bon resultats.
 Felicitats a l’organització i gràcies als patrocinadors per ajudar a que es facin Jornades de qualitat com aquesta.

2 comentarios: