lunes, 10 de octubre de 2011

BREU RESUM DELS DOS DARRERS GREP'S


A continuació detallo les conclusions dels dos darrers Congressos (2010 i 2011) del "Grup Reumatològic Francés de l'Espatlla":
- S'ha progressat en la cirurgia del manegot, les pròtesis, les inestabilitats i en el tractament de fisioteràpia.


- Hi ha hagut grans avenços gràcies a l'artroscòpia, ja que es tracta d'una intervenció poc agressiva, amb poc risc d'infecció i bons rersultats। El tractament de fisioteràpia es simplifica.


- S'ha de tenir en compte en el pronòstic de les intervencions la degeneració grassa, depenent de l'edat del pacient, el tipus de ruptura... de vegades irreverssible
- Hi ha i haurà progressos gràcies a la Biologia.


- S'ha progressat en l'estabilització de l'inestabilitat per artrocòpia i comença a imposar-se. A nivell de les inestabilitats: les luxacions recidivants en pacients joves, que practiquin esports de contacte, que presentin lesions òssies encara té el seu lloc el Butée o Bristow Latarjet a cel obert i comença a fer-se el Butée per Artroscòpia.


- En un primer episodi d'inestabilitat, en persones amb risc, l'estabilització de Bankart per Artroscòpia és lògic.

- A nivell de Cirurgia Protèssica s'ha evolucionat de manera impressionant:

- Les Pròtessis anatòmiques: si el manegot està sa, no hi ha problemes a les tuberositats, el resultat és molt bo.

- La Pròtessis invertida és el avenç més espectacular: el primer prototip va ser en el 1985, el segon 1986 i el definitiu 1991। S'ha medialitzat el Centre Rotacional i es disminueix el braç de palanca en l'anclatge glenoideo

No hay comentarios:

Publicar un comentario